• Quadra 2 Strada fabricii nr 26 B, Tronson P, Et 1 ap 11
  • Cere o oferta: 0721 259 407

Cum să alegi fotograful pentru evenimentul tău?

Cum să alegi fotograful pentru evenimentul tău

Te-ai gândit care este cea mai bună metodă prin care să alegi fotograful pentru evenimentul tău? Cred că cel mai bun lucru, pentru început, fie că ai o nuntă, un botez, un majorat sau o petrecere corporate, este să-ți faci o listă cu motive și criterii importante.

Cât de lungă să fie lista? E bine să fie cât mai stufoasă. Hai să parcurgem lista cu cele mai importante 10 puncte.


1. Recenzii și recomandări

De unde știi că fotograful respectiv ar fi potrivit pentru evenimentul tău? Doar pentru că are câteva camere foto nu-l califică. Sau?

Cu siguranță l-ai văzut în acțiune la alte evenimente sau ți-a fost recomandat de către cei apropiații tăi sau poate chiar i-ai văzut recenziile de pe paginile de Social Media.

Dacă ai mai colaborat cu el pentru alte evenimente, înseamnă că aveți experiență împreună și te poți baza pe el.


2. Experiența fotografului

E drept că sunt unii fotografi care participă mai mult la nunți, dar asta nu înseamnă că nu se descurcă la un eveniment mai mic, cum ar fi un majorat sau un botez.

Fotografii stau foarte bine cu orientarea în spațiu și cu atenția la detalii, iar dacă mai au și ani de experiență în spate, atunci știu să scoată aur din evenimentul tău.

Până la urmă, vrei ca fotograful să surprindă cele mai tari momente, nu? Asigură-te că e disponibil în ziua evenimentului tău!


3. Disponibilitatea fotografului

Toate ca toate, dar cel mai important lucru este ca fotograful ales să fie disponibil. Nu-i așa că acesta este cel mai important criteriu?

Poate să fie cel mai bun fotograf din România, fotograful vedetelor, fotograf internațional, dacă nu este disponibil în ziua evenimentului tău, atunci nu-ți este de ajutor…

Ce faci din moment ce fotograful îți confirmă? Întreabă-l dacă acceptă să faceți un contract.


4. Contract între tine și fotograf

Profesional, e bine să știi de-o treabă, iar contractul te ajută atât pe tine, cât și pe el. „Business is business”, corect?

Ar fi ideal ca toate lucrurile să fie pe bază de cuvânt („DA-ul să fie DA, și NU-ul să fie NU”), dar ce faci în situațiile excepționale? Ce faci dacă fotograful are o urgență în familie și nu poate să ajungă la evenimentul tău?

Din moment ce faci un contract, fotograful va avea grijă să trimită un coleg în locul său, iar lipsa lui să se simtă cât mai puțin. Nu poți amâna evenimentul din cauza fotografului…


5. Atenția la detalii a fotografului

Atenția la detalii a fotografului - Cum să alegi fotograful pentru evenimentul tău

Așa cum am precizat deja, un fotograf este atent la detalii, de fapt, ar trebui să fie. Nu trebuie să ai ochiul format ca să vezi dacă o fotografie este bine încadrată, dacă oamenii din poze apar cu capul „tăiat”, iar pozele tip portret nu sunt de la brâu în sus.

Sunt câteva aspecte foarte importante ce țin de viziunea fotografului, iar dacă nu ești atent la portofoliul lui, s-ar putea să zici că a făcut o „treabă de mântuială”.

Se prea poate ca acela să fie stilul lui, să fie atent doar la fața omului sau la aspecte ce țin de focalizare pe ceva anume și să nu ia în considerare că fotografia trebuie să fie perfect încadrată.

Dar cine face lucrurile perfecte? Face cineva ceva perfect? Nu, dar întotdeauna trebuie să se vadă calitatea, exact cum face DJ-ul cu muzica!


6. Timpul de livrare al fotografiilor

Dacă ai o nuntă vara, s-ar putea să-ți spună că vara este o perioadă aglomerată, dar cel târziu la finalul toamnei ți le va livra. Ești de-acord? Da, e rezonabil.

Dar ce faci dacă te amână și din toamnă se face iarnă, iar apoi înfloresc ghioceii și pozele tale nu mai vin? Grea întrebare, nu?


7. Creativitatea fotografului

Un fotograf, prin definiție, trebuie să fie un artist. Prin urmare, pozele pe care le captează trebuie să fie artă curată.

Să nu mai zic de faptul că unele poze merită editate în mare stil (la fel de mare precum mixajul DJ-ului).


8. Colaborarea cu un videograf și un DJ

Ar fi superb dacă fotograful ar face echipă cu videograful! De ce? Pentru că dacă se cunosc, vor putea să-și facă treaba în cel mai ordonat mod posibil. Unul face poze într-o zonă, altul filmează în cealaltă zonă și tot așa.

Ideal ar fi dacă și cel responsabil cu atmosfera, DJ-ul, se alătură echipei. Apropo, știi ce face un DJ? Îți recomand 2 articole care merită citite oricând:

Vrei ca invitații să nu se plictisească? Alege DJ-ul potrivit pentru evenimentul tău!


9. Utilizarea dronelor

Utilizarea dronelor - Cum să alegi fotograful pentru evenimentul tău

E drept că drona intră în „arsenalul” videografului, dar merită să ai o dronă la un eveniment, mai ales dacă acesta se desfășoară în aer liber.

De altfel, fii atent și la stilul fotografului și dacă are echipament profesional. Contează foarte mult să aibă camere performante și obiective variate, plus ceva de rezervă.

Să nu mai aduc în discuție dacă are un coleg, să fie doi oameni care fac poze, nu unul. Aici e discutabil în funcție de dimensiunea evenimentului.


10. Servicii personalizate

Ce servicii personalizate ar putea să-ți ofere un fotograf? Orice, numai să te surprindă. Marketingul e bun oricând, important e să primești beneficii peste beneficii.

Primești un album personalizat? E bine. Ți se propune pe cineva care are o cabină foto pentru deliciul invitațiilor? Și mai bine! Invitații tăi pot primi poze pe loc (la cerere), personalizate, fie cu magnet pentru fridiger, fie poze vintage cu un aparat foto care scoate pozele instant? Ar fi super!

Orice chestie interesantă și utilă pentru invitații tăi e binevenită!

Ce zici de criteriile și motivele pe care ți le-am prezentat? Bineînțeles că ele sunt mult mai multe, dar per ansamblu, acestea 10 sunt cele mai importante. Succes!


Articole de interes

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*