Ziua nunții este o zi de neuitat pentru protagoniști, nu-i așa? Ei bine, e o zi extrem de încărcată din toate punctele de vedere, iar dacă mai și uiți ceva, s-ar putea să nu-ți cadă bine…
Fii pe pace! Orice-ar fi, nu uita să te bucuri chiar dacă apar situații mai puțin plăcute! Asigură-te că ai pe cineva care se ocupă de tot ce trebuie la capitolul organizare ca să nu trebuiască să faci „micromanagement”.
Ce să nu uiți în ziua nunții? Hai să formulez un pic mai general, dacă tot e nunta mirelui și a miresei: ce să nu uite mirele și mireasa în ziua nunții? Deseori, miresele sunt atente la detaliile ce-l privesc și pe mire, corect? O mireasă grijulie este o binecuvântare!
Și totuși, ce să nu uiți în ziua nunții? Sunt multe sau puține lucruri? Îți las un checklist compus din 11 de puncte. Un număr decent, nu?
Dacă mâine ai nuntă, s-ar putea să ți se pară multe. Dacă nu, atunci ai timp să ți le notezi, chiar să le memorezi, pe lângă faptul să le amintești persoanelor apropiate să fie atente la aceste puncte ca să fie îndeplinite cu succes.
Nunta este cel mai important eveniment din viața ta, nu-i așa? Să-ncepem!
1. Rochia de mireasă
Rochia are o însemnătate aparte pentru orice fată, dar pot să apară diverse situații în care anumite accesorii ale rochiei să nu fie potrivite sau să se piardă sau chiar să nu ajungă rochia la timp pentru că unchiul sau mătușa (sau fratele, sora) sunt pe drum.
Te și miri la cât de multe probleme pot să apară de la rochia de mireasă, mai ales dacă are multe elemente.
Asigură-te că rochia de mireasă este superbă, iar dacă nu conține prea multe elemente, este minunat!
2. Pantofii miresei
Și cu pantofii pot să apară probleme, dar nu sunt atât de grave, în caz că nu s-au pierdut pantofii…
Pentru bunul confort al miresei, este indicat să aibă în plus și o pereche de pantofi mai comodă, fără toc.
3. Coafura miresei
Coafura este unul dintre elementele de bază ale miresei, după rochie. Mireasa este în centrul atenției și trebuie să strălucească, corect? Orice-ar fi, o mireasă oricum strălucește!
Persoana care face coafura miresei trebuie să fie punctuală și să se încadreze în timp pentru că urmează persoana care se ocupă de machiaj.
4. Machiajul miresei
Machiajul este un alt punct important pentru mireasă și e limpede ca lumina soarelui că o mireasă nu va uita de machiaj și nici persoana care trebuie să se ocupe de machiajul miresei.
5. Buchetul miresei
Aici mirele trebuie să fie pe fază pentru că el este responsabil de acest simbol al iubirii și al devotamentului.
Mirele, când ajunge acasă la mireasă (sau la locația unde este mireasa), îi oferă buchetul miresei. Fotograful și videograful trebuie să fie pe fază în astfel de momente
6. Fotograful și videograful
Asigură-te că fotograful și videograful ajung la timp! De ce? Toată lumea vrea (mă refer la mire și mireasă) să aibă fotografii și clipuri video cu primele momente din ziua nunții, când se îmbracă, când stau alături de familie și de prieteni, când sunt împreună cu cei dragi.
Te invit să lecturezi articolul „Cum să alegi fotograful pentru evenimentul tău?”. Mulțumesc!
Apropo, trebuie ținut cont și de ținutele domnișoarelor și cavalerilor de onoare!
7. Ținutele domnișoarelor și cavalerilor de onoare
E drept că ei sunt primii responsabili de felul cum s-au îmbrăcat și au ajuns la tine (domnișoarele de onoare la mireasă, iar cavalerii de onoare la mire), dar ar fi înțelept să ai și ceva de rezervă.
Câte domnișoare și câți cavaleri de onoare ai? 4 cu 4? Perfect! Fă bine să ai la îndemână un accesoriu pentru fiecare domnișoară de onoare, de exemplu o floare tip brățară sau ecuson care să se asorteze cu buchetul miresei, iar pentru cavalerii de onoare fie niște butoni pentru cămașă (ceva elegant și rafinat), fie o batistă decorativă pentru sacou, fie o cravată sau un papion asortat.
Detaliile fac diferența!
8. Costumul de mire
Am uitat să amintesc mai devreme costumul de mire, dar mai mult ca sigur mirele va fi pe fază. Ai putea spune că are un task simplu: să se îmbrace la costum și-atât…
Ei bine, își mai face o freză, mai face câteva flotări (glumesc), se parfumează, dar e drept că la aranjarea costumului va fi ajutat (fie de mamă, mătușă, bunică, fie de prietenii apropiați, fie de cavalerii de onoare).
9. Verighetele
Vezi cum faci să nu uiți verighetele acasă la ceremonia religioasă! Pentru a scăpa de această grijă, poți să delegi pe cineva care să țină verighetele până la momentul potrivit.
Să fie nașii responsabili cu verighetele? Să fie!
10. Programul nunții
Ar fi bine să ai un program de la A la Z, să fie cât mai exact, cu timpii pentru fiecare moment, de la sosirea mirelui după mireasă, cât se stă la mireasă, apoi drumul până la cununia civilă, cât timp se stă la cununia civilă, drumul până la cununia religioasă, cât se stă la Biserică, apoi e binevenită o pauză pentru poze și filmări, drumul până la locația unde se dă masa și bineînțeles, trebuie intrat din nou în detalii cu servirea meniului, ce pauze sunt între felurile de mâncare și la ce oră se dă tortul, plus când are loc show-ul de artificii etc.
E indicat să ai pe cineva (sau mai mulți) care să se ocupe de programul nunții. O singură persoană s-ar putea să uite multe…
11. Omul responsabil cu atmosfera: DJ-ul
Vrei să ai o atmosferă superbă la nuntă? DJ-ul este omul potrivit pentru a crea momente potrivite!
Îți recomand să citești articolul „DJ-ul este arhitectul emoțiilor”.
BONUS: Organizare de VIS
Ca bonus, îți mai las ceva care să încununeze tot ce-am punctat până acum: organizare de VIS.
Ne uităm la VIS în felul următor:
- Viziune
- Impecabil
- Succes
Dacă ai o viziune mare (e chiar recomandat, mai ales că este nunta ta), vei căuta și vei găsi („Căutați și veți găsi…”) oamenii potriviți care să lucreze într-un mod impecabil pentru ca nunta să fie un eveniment de succes.
Ce zici de acest checklist? E bun? E foarte bun! E greu să le bifezi pe toate? Deloc.
Dacă ai nevoie de un DJ profesionist la nunta ta, te rog să intri pe pagina de contact și să iei legătura cu mine. Mulțumesc!